Káva Kenya AA – 100% arabica s tóny citrusů a bobulového ovoce
Káva Kenya AA – africká dokonalost v každém šálku
Káva Kenya AA patří mezi světovou špičku díky svému komplexnímu chuťovému profilu a nezaměnitelnému charakteru. Tato 100% arabica vás nadchne výraznými tóny citrusových plodů, citronové trávy a bobulového ovoce, doplněnými vinnými podtóny a svěží květinovou vůní.
Chuťový profil
V šálku se rozvine harmonická kombinace šťavnatých tónů pomeranče a citronu, sladkých náznaků borůvek, ostružin a rybízu. Káva má plné a kulaté tělo s intenzivní, ale příjemnou kyselostí, která dodává svěžest každému doušku.
Benefity
- Luxusní chuťový zážitek s ovocnými a vinnými tóny.
- Pěstováno v ideálních podmínkách vysokohorských oblastí Keni.
- Vysoký obsah esenciálních olejů díky velkým zrnům AA.
- Vhodná pro espresso i filtrované metody přípravy.
Původ & zpracování
Káva pochází z náhorních plošin kolem hory Mount Kenya, z oblastí jako Aberdare Range, Kisii, Nyanza a Kericho. Pěstuje se v nadmořských výškách 1 700–1 800 m n. m. Sklizeň probíhá dvakrát ročně a plody se ručně třídí a zpracovávají promytou metodou v centrálních mlýnech. Označení AA garantuje nejen velikost zrn, ale také jejich vysokou kvalitu a chuťovou intenzitu.

Vhodná příprava:
Skvěle vynikne v espressu, V60, Chemexu i french pressu, kde naplno rozvine svou ovocnou svěžest a květinové aroma.
Vojtěch Č. Ověřená recenze
Ověřená recenze od zákazníka, který produkt zakoupil.














